Uvod u ADHD ("poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost)

Uvod u ADHD ("poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost)

Uprkos tvrdnjama naučnika, apsolutno na postoje nikakvi kriterijumi kojima bi se moglo dokazati da ADHD postoji. To nije nauka.

Ne postoji ni bilo kakav naučni dokaz da je hemijska neravnoteža u mozgu odgovorna za simptome koji se vezuju za ADHD ili da je ADHD „bolest biološkog porijekla“. Ipak, to je činjenica koju psihijatri neprestano ponavljaju.

U stvari, kriterijumi za dijagnosticiranje ADHD-a kod djece su izglasani od strane članova odbora APA, Američkog udruženja psihijatara koji kontrolišu cijeli svijet, podizanjem ruku i glasanjem. Postoji mnogo razloga zašto dijete može imati teškoće u učenju i ponašanju, ali takozvanim "liječenjem droama" se samo prikriva pravi razlog.

ADHD ("poremećaj" pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost) i "poremećaji učenja"

Malo je porodica i nastavnika u svijetu koji se nisu susreli sa halucinogenim lijekovima za djecu.

  • Samo u SAD-u 6 miliona djece uzima ove lijekove navodno zbog teškoća sa učenjem; 2 miliona djece uzima antidepresive i antipsihotike

  • U Australiji se broj stimulansa prepisanih djeci povećao za 34 puta u poslednje dvije decenije

  • U Britaniji taj se broj povećao za 9,200% od 1992. do 2000. godine

  • Između 1993. i 2001.,prodaja metilfenidata (generični oblik Ritalina) u Meksiku se povećala za 800%

  • Prodaja metilfenidata u Njemačkoj se povećala za 400% od 1995. do 1999.godine

  • Značajan porast prodaje je zabilježen i u Francuskoj, Danskoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Obično psihijatar ili psiholog kaže roditeljima da njihovo dijete pati od poremećaja učenja (Learning Disorder - poremećaj učenja), koji se često naziva i ADD (ADD – „poremećaj“ pomanjkanja pažnje kod djece), a najčešće ADHD („poremećaj“ pomanjkanja pažnje i hiperaktivnost). “Bolest mozga“ ili „hemijska neravnoteža“ u mozgu se takođe spominju, ali roditeljima se uvijek govori da je to dobro poznat medicinski problem koji zahtjeva kontinuirano liječenje. Ne vjerujte u takve priče.

Lijekovi postoje, ali za razliku od toga, ne postoji nikakva naučna osnova za ove „psihijatrijske poremećaje“. U ovom odjeljku odgovaramo na najčešća pitanja vezana uz ovu temu i upozoravamo vas na rizik koji se javlja pri uzimanju takvih lijekova. Takođe vas upućujemo na izdanja CCHR-a (CCHR- Građanska komisija za ljudska prava) i drugu preporučenu literaturu.

Psihijatrija ubija - industrija smrti

Shvatićete! Razumjećete! Pogledajte video!

comments powered by DisqusU vlasništvu od Psihijatrija ubija - Početak - Kontaktirajte nas - RSS linkovi za http://www.psihijatrija-ubija.info

Mailing lista


Mailing lista:


Preporučene knjige

Psihijatrijska nedjela

Cho Seung Hui i nove žrtve zbog psihijatrijskih "lijekova" (odnosno psihijatrijskih droga), Cho Seung-Hui je možda deveti učenik koji je otvorio vatru u školi pod uticajem psihijatrijskih "lijekova" (psihijatrijskih droga), za koje je dokazano i dokumentovano da izazivaju ideje o ubijanju, samoubistvu, zatim psihoze, manične poremećaje I neprijateljsko raspoloženje. U svijetlu nedavnog masakra, nastalog uslijed nesumičnog pucanja po školi Virginia Teach od strane naoružanog učenika Cho Seung-Huia, državni zakonodavci I aktivisti za građanska I ljudska prava traže od kongresa da objasni zašto nije sproveo istragu o povezanosti psihijatrijskih "lijekova” I nasilja u školi, s obzirom na visok postotak nasilnika koji koriste psihijatrijske “lijekove”.

Is psychiatry for sale?

Mental Health Screening in Schools Draws Heavy Criticism

Pad u kukavičije gnijezdo, Slučaj osuđenika 811/01. "Službena posada hoće da me prikaže kao paranoičara ili psihički poremećenu osobu. Ovdje se ništa ne događa da službeno osoblje ne zna. Zatvorenici vrše silovanja u saradnji sa službenim licima."

Psihijatar oborio pješake, policija stvar zataškala. SPLIT – Poznati splitski psihijatar Borben Uglešić (80) krajem listopada je imao prometnu nesreću u kojoj je na kolniku oborio 19-godišnjeg mladića i njegovu dvije godine mlađu djevojku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Psihijatar osuđen na godinu dana zatvora radi ubistva. Psihijatar u Floridi osuđen na godinu dana zatvora radi ubistva prekomjernim prepisivanjem droga psihijatrijskom pacijentu.

Psihijatar ubio psihijatra u Australiji jer nije želio da se na njemu upotrebljavaju psihijatrijske metode. Ovde je priča na engleskom o psihijatru koji je bio od strane vlastitih kolega optužen da je mentalno bolestan i koji ni na koji način nije prihvatio istu terapiju drogiranja kao što ju je sam svojim pacijentima pripisivao.

Psihijatrija traži nove mogućnosti pljačke i finansijske dobiti i laže kako 10% djece bi trebali da budu mentalno bolesni. Ovo je članak od 30. Januara 2007. gdje psihijatrija u S.A.D. pokušava da testira svu djecu bez ikakvih činjenica i to na osnovu 15 pitanja da li su mentalno bolesna ili ne, sve u svrhu finansijske dobiti i pljačke stanovništva. Ne dajte svoju djecu da budu meltretirana u psihijatriji.

Psychiatry and Big Pharma (comic)

Try Parenting Instead Of Mental Health Screening

Zlostavljanje kanadskog državljanina od strane psihijatra Ewen Cameron. Pranje mozga kanadskog državljanina od strane psihijatra Ewen Cameron tužba protiv vlade.

23. Januar 2007
Thetaworld Corporation objavljuje prvi web sajt (Psihijatrija ubija) za područje bivše Jugoslavije koji razotkriva nedjela psihijatrije protiv čovječanstva, protiv pacijenata i koji razotkriva na koji način psihijatrija ubija svoje pacijente i sistematski podgraba društvo i ljudska prava. Ovde se razotkrivaju nedjela psihijatrije i nehumane, kriminalne, metode kojima se psihijatrija služi: elektro šokovi od strane psihijatara, inzulinski šokovi, prisilna zatvaranja i vezanja uz krevet u psihijatrijskim bolnicama, ostavljanje zatvorene osobe u samoći, što je zabranjeno zakonom, iskorištavanje osiguravajućih institucija, zdravstenog i socijalnog osiguranja, maltretiranje starih osoba u psihijatrijskim institucijama, kriminalne čini od strane psihijatrije kao što su silovanja i prevare.

Važni linkovi

PRIJAVITE ZLOSTAVLJANJE I ZLOČINE POČINJENE OD STRANE PSIHIJATRA ILI PSIHIJATRIJE! Prijavite zločin, ubistvo, maltretiranje, prisilno zatvaranje, mučenje i ekperimentisanje nad ljudima i životinjama od strane psihijatrije i psihijatara.

CCHR - Građanska komisija za ljudska prava i istragu kršenja ljudskih prava od strane psihijatrije. Istražuje nedjela psihijatrije širom svijeta.

POZOR! PSIHIJATRIJA MOŽE BITI OPASNA ZA VAŠE MENTALNO ZDRAVLJE. U zadnjih dvadeset godina psihijatrija je učinila zaokret od savjetovanja prema liječenju medikamentima. Dr. William Glasser ponovno u središte pozornosti stavlja mentalno zdravlje.

Psihijatar, Dr. Thomas S. Szasz. Psihijatar, Dr. Thomas S. Szasz je jedan od osnivača građanske komisije za ljudska prava i pobornik je kriminalne psihijatrije i zlostavljanja od strane psihijatrije u ime pomoći.

Zanimljivi linkovi

Da li želite da reklamirate svoj web sajt na našem Psihijatrija ubija web sajtu?

Imamo moguće riješenje samo za razmjenu linkova:

Razmjena linkova Vam garantuje da ćemo da upišemo Vaš link koji se odnosi na kršenje ljudskih prava od psihijatrije, drogiranje djece, žena i društva od strane psihijatrije, zlostavljanja elektro šokovima, degradiranje dječije kreativnosti psihijatrijskim drogama, uništavanje kreativnosti umjetnika maltretiranjima u psihijatriji, ali i uopšteno podržavajući ili sličan web sajt, onda možemo da ponudimo razmjenu linkova sa Vašim web stranicama.

Kontaktirajte Dissemination Foundation za sve druge informacije.

Sa razmjenom linkova možete da počnete još danas!